ΠΕΛΑΣΓΙΑ
 

 

ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ καλησπέρα σας

Με ιδιαίτερη χαρά συνευρισκόμαστε και φέτος ύστερα από πολλές προσπάθειες και αρκετές δυσκολίες, οι επιδιώξεις μας να κατοχυρωθούμε ένας αξιόλογος και Ελληνοπρεπής Σύλλογος υλοποιούνται καθημερινός . Tο μέλλον του συλλόγου μας διαγράφεται αρκετά καλό, όταν έχουμε μάλιστα στο πλευρό μας όλους εσάς, που απόψε κοσμείται την εκδήλωση μας .

ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝ

Αυτό αναγράφουν και η εγκυκλοπαίδειες στο λήμμα Πελασγίας «η παλαιοτάτη ονομασία της Ελλάδος». Αρχή λοιπόν και πίστη μας στους προγόνους μας. Ο Δίας δεν αποτελούσε θρησκευτική μόνον θεότητα την οποία τιμούσαν, αλλά φως, δημιουργία, ευτυχία, δυστυχία, ευημερία, γέννηση, αθανασία, και επέκεινα.

Για τους Αρχαίους Έλληνες – Πελασγούς, ο Δίας ήταν ο αδιαμφισβήτητος ζωοδότης του Κόσμου, ο Δημιουργός ο Άρχων προς τον οποίο ανήκαν όλες οι τιμές και οι προσφωνήσεις, καθώς και οι εξερευνητικές και κατακτητικές επεκτάσεις των Πελασγών,

Οι Πελασγοί τον λάτρευαν ως Αρχηγό και Στρατηλάτη τους και τον αποκαλούσαν με ξεχωριστό σεβασμό και τιμή «Δία Δωδωναίε Πελασγικέ» κτίζοντας του καλαίσθητους Ναούς ανά τον κόσμο, που σώζονται μέχρι και σήμερα, με εμφανή τα σημάδια της Ελληνικότητας τους.

Ιστορική διαδρομή αποδεικνύει ότι οι Αρχαίοι Έλληνες Πελασγοί ήταν ξεχωριστή και υπερήφανη φυλή που κατοικούσε σε όλη την Χερσόνησο του Αίμου, από την αρχή της εποχής του χαλκού, δηλαδή (αρχές της τρίτης χιλιετίας) .

Η δε αρχαιολογική σκαπάνη τοποθετεί τις απαρχές του Ελληνικού πολιτισμού στο 7000 π.χ. (έκθεση του καθηγητή Παντεμαρλή για το Δισπηλιό της Καστοριάς) Για να μην μιλήσουμε για τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων στην Χαλκιδική που ο γνωστός ανθρωπολόγος Αριστείδης Πουλιανός τον τοποθετεί πριν από 500.000 χρόνια!.

Ιστορικός αποδεκτό είναι επίσης ότι η ΚΡΗΤΗ είχε ένα πανάρχαιο μαχητικό πολιτισμό τον Μινωικό ο οποίος έγινε πριν από πολλές χιλιάδες έτη όπου φάνηκε μάλιστα και πολύ χρήσιμος .

Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, θέλοντας να τονίσει ότι από την Κρήτη ξεκίνησαν πάρα πολλά γράφει, Οι περισσότερες Θεότητες προήλθαν από την Κρήτη και διαδόθηκαν σε πολλά σημεία της οικουμένης.(ο Κρητικός μύθος για την θεά Δήμητρα,) τη θέλει να γυρνά στους αγρούς τα κρύα βράδια του χειμώνα, κρατώντας δαυλούς και προσπαθώντας να βοηθήσει με την ζέστη των δαυλών, να κρατήσει ζωντανούς τους καρπούς της Γης για να βλαστήσουν ξανά την άνοιξη και να τραφεί η ανθρωπότητα, (ο μύθος αυτός έχει και άλλες προεκτάσεις) όπως θα δούμε αργότερα.

Χαρακτηριστικός ήταν επίσης ο Πελασγικός εποικισμός στην Υφήλιο, οι Πελασγοί Μινωίτες Κρήτες, Αρκάδες και Μανιάτες εποίκισαν ακόμη και την Αίγυπτο (άπτω του Αιγαίου – κάτω από το Αιγαίο. Ο Διογένης ο Λαέρτιος σε ένα απόσπασμά του επιβεβαιώνει επίσης ότι ο Βασιλεύς Μίνως έκτισε την πρώτη Πυραμίδα στην Αίγυπτο, αντιγραφή των Ελληνικών, σε μεγαλύτερο μέγεθος και με ποιο εξελιγμένη μορφή.

Οδηγούμενοι από τον Πελασγικό Δία όπως αναφέρει και ο φιλόσοφος Ευήμερος, οι Αρχαίοι Έλληνες – Πελασγοί είχαν εποικήσει την Αραβία, την Περσία ολόκληρη, (το ταξίδι του Διονύσου) την Μικρά Ασία, τα Νησιά του Ινδικού Ωκεανού, το Νησί Παχαία και την Μεσοποταμία, η οποία πολύ αργότερα ονομάσθηκε Σουμερία, απ’ τον Πελασγό Αρκάδα Σούμερο. Οι Φωκιείς έκτισαν την σημερινή Μασσαλία, ενώ ο Πηθεύς χαρτογράφησε όλη την Μεγάλη Βρετανία.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι ξέρω ότι ζητώντας την προσοχή σας, θα περιμένατε να ακούσετε κάτι σχετικό με τον Σύλλογο μας, και τους λόγους υπάρξεως του, Οι λόγοι που δημιουργήθηκε ο σύλλογος μας από τα μέλη του είναι απλοί και ξεκάθαροι.

Είναι το αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας, της πρακτικής εξάσκησης της σκοποβολής ως άθλημα, αλλά και ως άμυνα που έχουμε όλοι οι νομοταγείς Έλληνες. Είναι η επιθυμία μας να συμβάλλουμε στην καλλιέργεια αυτού του αθλήματος, να το καταστήσουμε πρωτεύων άθλημα στον Πειραιά και μάλιστα σε δικό μας κλειστό Σκοπευτήριο, το πρώτο στον Ελλαδικό χώρο, με πρότυπα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα κοσμεί την Πόλη μας και επιτέλους, θα πρωταγωνιστήσει κάπου και ο Πειραιάς έναντι των προνομίων που διεκδικεί παντα η ΑΘΗΝΑ ως ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.